Sakura ünnep a Füvészkertben

Sakura ünnep 2015Ha Iaido, akkor Japán, ha Japán akkor például sakura (vagy szakura) – azaz a cseresznyevirágzás. Évek óta visszatérő esemény, hogy a hagyományos japán ünnepre, a sakurára a Budapesti Füvészkertben emlékeznek. Áprilisban, amikor (nemcsak) a cseresznyefa, hanem más növény is kibontja szirmait, megjelennek a zöld levelek itt, Budapest szívében, egy tenyérnyi természet hívja az embereket: gyertek, ünnepeljük a tavaszt, élvezzük a napfényt, szívjuk be a növények illatát és nézzünk szét, milyen csodás a világ!

Nagy öröm, hogy már harmadik alkalommal hívták meg az Egy Folyó Akadémiát, egy igen jellegzetes japán harcművészeti ág művelőit, hogy bemutatójukkal  ők is hozzájáruljanak a cseresznyevirágzás ünnepéhez!

A nézők egy Iaido edzés  elejét láthatják a zöld füvön, aztán Balassy sensei a legfontosabb kardvágási módokat mutattja be, majd formagyakorlatokkal folytatódik és katák előadásával záródik a bemutató.

Aki kedvet kapott ehhez a japán harcművészeti ág megismeréséhez, azt szívesen látjuk 2015. április 18-án a Füvészkertben.

Részletes program:
• 10:00 – 16:00 Gyerek kézműves foglalkozás
Jinjutsu Egyesület-ingyenesen  kipróbálható tradicionális japán gyógymód
• Magyar Anime Társaság. Manga, origami…
• 13:00 – 14:00 Iaido (japán szamurájkard) bemutató – Dr. Balassy Zsolt
• 14:00 – 14:30 Taiko dobegyüttes
• 15:00-tól Interaktív előadás a kalligráfia egy különleges válfajáról, a kanáról. Nagy Mónika -Tusfestészet kipróbálható!

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.